• Omgående levering i hele DK
 • Opbevaring af ordre indtil brug
 • DKs billigste priser på natursten

Hvorfor vælge natursten

Når der skal renoveres, bygges om eller bygges nyt, har de fleste et budget på deres projekt.

Der er rigtig mange valg der skal træffes, og hvad er det man skal prioritere ?

Nogle vælger selv at stå for projektet, andre tager arkitekter eller andre rådgivere med på råd. Andre vælger en færdig løsning som allerede er defineret på forhånd.

Alle løsninger kan være gode.

Hos Inpro A/S arbejder vi med naturmaterialer. Det har vi gjort i rigtig mange år. 
Derfor har vi været med i mange projekter, som har betydet rådgivning og information på mange områder.
Vi har også været i kontakt med tusinder af kunder, som har lyttet til vores rådgivning og købt vores materialer. Det er vi naturligvis glade for. Det betyder også, at vi efterfølgende har været i kontakt med mange af disse kunder, og fået deres ærlige og positive mening, om det produkt som de har valgt til deres bolig.

Vi har modsat også været i kontakt med rigtig mange mennesker, som har truffet et produktvalg som de inderligt har fortrudt. Enten på grund af pris, en visuel vurdering, en begrænset mulighed for selv at vælge produktet, eller bare en dårlig rådgivning.

At bygge koster rigtig mange penge. Det ved enhver. Oftest én af de største investeringer, som et menneske kommer ud for i sin levetid.

Derfor handler det om at vælge de rette byggematerialer første gang. Fordi det er uhyggeligt dyrt at gøre om, hvis man vælger forkert.

Med andre ord, så handler det om at prioritere sine valg. 
Har man valgt den forkerte vandhane eller den forkerte farve på vægen, så er skaden ikke så stor, men vælger man en forkert gulvbelægning, så kan det koste rigtig mange penge hvis man fortryder, og ønsker at lave om.

Ofte hører vi fra vore kunder "vi havde intet valg" eller "der var kun et lille udvalg at vælge imellem" eller "murer ville ikke montere natursten".

Vores råd er "LAD IKKE ANDRE TRÆFFE DINE VALG".

Det er dig der skal betale! Og ikke mindst, det dig der skal bo i huset efterfølgende! Hvis du en dag vil sælge boligen, så er det også dig der får merprisen, fordi der er valgt gode kvalitetsmaterialer.

Spørg enhver ejendomsmægler. Han ved om nogen, hvad et godt materialevalg betyder på prisen. Se blot på et af de utallige husprogrammer i fjernsynet. Hvert eneste hus der besøges, hvor der f.eks er smukke natursten, bliver det fremhævet, og får den endelige prissætning i opadgående retning.
Ofte oplever man, at en evt. merpris på materialer, kommer mange gange tilbage ved et salg.

Nedenfor har vi prøvet at liste nogle punkter vedr. vore produkter, som måske kan hjælpe dig til at få svar på spørgsmål, og måske gøre dine valg lettere.

Det visuelle:

 • Mange vælger i første omgang natursten, fordi de synes natursten er smukke. Fordi natursten matcher deres byggestil, og kan identificere sig med tanken om at have et ægte naturprodukt i sit hjem. Men mange andre byggematerialer er også smukke at se på. F.eks produceres der i dag keramiske klinker, hvor man næsten ikke kan se forskel på en keramisk klinke og en ægte natursten flise. Producenterne af keramiske klinker prøver jo på alle måder, at efterligne naturstenenes ynde og forskellighed.

Komforten:

 • Denne del er meget vigtig. Fordi danskerne ikke har den store historik i brugen af natursten, kender man ikke til naturstenenes komfort, blødheden og den minimerede støj. Netop lyden glemmes ofte i et nyt projekt, men er i virkeligheden sammen med lyset, ét af de allervigtigste ellementer i et byggeri. Et hus skal varetage mange opgaver. Det er her man skal glæde sig til at komme hjem efter arbejde. Det er her man skal hygge sig med familien. Det er her der foregår en masse aktiviteter. Det er her man inviterer sine gæster. Det er netop lyden ( støjen ) der ofte driver folk til nærmest vanvid. Tænk lige tanken at flytte ind i et nyt hus som nærmest er et støjhelvede når børnene leger, når gæster snakker over spisebordet, eller når tante Emma eller hunden går frem og tilbage på gulvet. Man kan minimere med tæpper, gardiner osv. Men huset skal man leve i mange år frem. Nedprioritér aldrig lyddæmpende materialer.

Styrken:

 • Som alle andre materialer, så findes der på markedet gode og dårlige materialer. Så naturligt findes der også natursten på markedet af dårlig kvalitet. Men generelt kan man sige, at vælges der en professionel partner på leverance af natursten, og ikke mindst en leverandør som har kompetance på naturstens området, og som kan rådgive professionelt, så kan man være ret sikker på en god kvalitet. De fleste professionelle udbydere af natursten, har en interesse i, at alle deres kunder får en god oplevelse. Også efter mange års brug. Er man i tvivl om naturstenenes styrke, kan man jo blot besøge offentlige bygninger, kirker og hoteller verden over. Steder hvor der daglig passerer mange mennesker. Så vil man jo blot opleve, at jo mere natursten udsættes for slid, jo smukkere bliver de. Er natursten et godt valg til disse kategorier, vil de med sikkerhed også være det i et privat hjem.

Rengøring og vedligehold:

 • På netop dette område får vi rigtig mange spørgsmål. Mange har en holdning, at natursten tidlig og sent skal plejes og vedligeholdes. Mange har historier at fortælle, om noget der er gået galt. Og det er vi faktisk ikke i tvivl om at der ér. Uanset hvor ærgeligt det måtte være.
  Igen er det historikken på natursten der mangler. Er vi lidt uden for Danmarks grænser, så ved enhver, at det er lige så vigtigt at overfladebehandle natursten før ibrugtagning, som det er at lakere, oliere eller sæbebehandle et massivt trægulv.
  Så derfor! Køb dine natursten, hvor du får en professionel og grundig vejledning før, under og efter købet. Så vil du efterfølgende opleve et gulv, som kun kræver almindelig støvsugning og almindelig gulvvask.
  En korrekt overfladebehandling med et anerkendt produkt, er en meget nem proces, koster ganske lidt, og på f.eks. et stueareal, skal der først genbehandles efter mange år.
  Det daglige renhold af natursten er helt den samme som f.eks betongulve eller keramiske fliser. Støvsug som du plejer. Vask efter behov.
  Brug egnede syrefrie sæber som ikke pålægger naturstenene en hinde.

Værdi:

 • Natursten har naturligvis en værdi. Gode materialer koster som regel lidt mere end dårlige. Dog er det sådan, at montageprisen ofte er den samme. Derfor vil det alene være merprisen for materialerne der gør forskellen. Måske er det 100,- kr. pr. m2 det koster ekstra.
  Igen handler det om prioriteter.
  Er en ekstra investering på antaget 15.000,- kr. værd at spare, hvis man tager udseende, komfort og velvære, en værdistigning samt et evt. hurtigere salg med i regnestykket ? 

Hos Inpro A/S vil vi gerne hjælpe dig på vej til det rigtige resultat.


Naturligvis er vores forretning at sælge natursten. Men vi sælger dig ikke natursten, hvis vi mener et andet materiale vil være et bedre valg for dig. Vi er ærlige i vores rådgivning. Til gengæld er vi også 100% ærlige om hvad der er rigtig og forkert.
Vi siger ikke, at natursten er det eneste rigtige valg. Men vi påpeger vigtigheden af at prioritere, og at spare kan være dyrt i den sidste ende.

Uanset du påtænker at købe eller ikke at købe hos os, så er vi klar til at vejlede og rådgive. Vi ved godt, at køber du natursten, og ikke får den rette vejledning, så skader det naturstenenes omdømme. Så vi vil rigtig gerne hjælpe, uanset om du er kunde eller ej.

Har du spørgsmål eller andet, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 7660 8822 eller sende os en email på post@inpro.dk

Med venlig hilsen

Team Inpro A/S