• Omgående levering i hele DK
 • Opbevaring af ordre indtil brug
 • DKs billigste priser på natursten

 

 

Travertin:

Travertin er i familie med kalksten, sandsten. limestone og marmor. Oftest er der forskel på søskende, og sådan er det også med disse typer natursten.

Der findes forekomster af travertin mange steder på jordkloden. Mest kendt er nok Italien, men f.eks. i Tyrkiet, Spanien og Frankrig findes der utallige stenbrud med smuk travertin.

Når travertinen er brudt i store stenblokke, som oftest vejer 20 – 30 ton, fragtes disse til produktionen. Her sker der en udvælgelse af travertinen, i forhold til farver og udtryk, og hvilke blokke der er velegnede til fliser, bordplader, facader, trappetrin osv.

Når travertinen skæres, ser man en overflade med huller. Antal af huller og størrelsen af disse kan variere.

Antallet af huller og hulstørrelsen siger ikke alt om kvaliteten, men generelt er travertin med store huller i en dårligere kvalitet, og er ofte mere porøs i sammensætningen.

Ulemper:

 • Som alle andre natursten så tåler travertin ikke syre
 • Skal overfladebehandles. Stuearealer skal genbehandles efter 10 – 15 år. Badeværelser oftere efter behov.

Fordele:

 • Store visuelle oplevelser
 • God til de fleste stilarter
 • Klassisk materiale, som forbliver tidssvarende
 • Stor generel komfort med fokus på gang støj
 • Perfekt til alle husets rum
 • Stort set uopslidelig
 • Opnår en smuk patinering
 • Praktisk og nem vedlige- og renhold

Travertin kan fremstå vidt forskellige, alt efter hvordan den endelige finish. Altså kan den samme sten ses og føles forskellig.

Typisk ses disse finish på travertin:

Natur tromlet overflade:

Synlige huller. Stenene er ofte tromlede, for at øge det rustikke look, og øget komfort.

Når en natursten tromles, efterlades en nærmest blød overflade, og hermed en fantastisk komfort, som kun overgås af et massivt trægulv.

I Danmark accepterer man ikke huller i flisegulve. Derfor gør man dét, at man fylder hullerne i fliserne når der fuges. Altså med flisefuge, det betyder, at valget af fugefarve er meget vigtig. Ofte vælges derfor en fugefarve, der ligger meget tæt på nuancen i flisens grundfarve.

Travertin med natur overflade leveres ofte som sæt, hvilket betyder fliser i et fast mønster, bestående af 4 forskellige størrelser fliser. Travertin med natur og tromlet overflade kan også leveres i faste størrelser. Helt fra små mosaik til f.eks. 40x60.

Læs meget mere om natur / tromlet travertin her >>>

Fyldt og slebet overflade (spartlet og slebet):

Her er hullerne i travertinen fyldt med en blanding af knust travertin og spartel fra stenbruddet. Herefter er overfladen slebet. Altså en helt plan og mat overflade.

Fyldt og slebet travertin sælges ofte som faldende længder, som giver ekstra fokus på de oplevelser travertinen automatisk giver. Faldende længde betyder, at travertinen har samme bredde men har forskellige længder. Længderne varierer typisk fra travertinens bredde op til 70 – 80 cm. Ved faldende længder er der ingen faste mønstre, som kan distrahere øjet.

Travertin med fyldt / spartlet overflade kan dog også leveres i faste størrelser som f.eks. 30x60 eller 60x60.

Læs mere om spartlet og slebet travertin her >>>

Natur og slebet overflade:

Synlige huller og natur overflade, denne sælges sjældent i Danmark.

Fyldt og poleret:

Huller er fyldt med speciel spartel og derefter poleret (skinnende overflade), sælges sjældent i Danmark.

Ønskes en poleret vare, er marmor at foretrække.

Skæring:

Når en travertin skæres ud af de store blokke, kan man som med træ, skære på tværs og på langs.

Skæres travertinen på langs, kan man se de langsgående årer som på træet. Denne kaldes vein cut.

Skæres travertinen derimod på tværs kaldes den for cross cut.

Cros cut bruges altid til natur tromlede overflader, men kan også bruges til fyldte og slebne overflader.

Vein cut bruges altid til fyldte og slebne overflader.

Farver:

De fleste kender travertin som den lyse og sandfarvede flise. Den lyse beige med strejf af varmere brunlige sandfarver. Den helt klassiske travertin som er brugt til smukke byggerier igennem årtier, men som stadig er topaktuel i nutidens byggerier, hvor der ønskes et strejf af varme og hygge. Et altid sikkert valg som matcher enhver byggestil i farver og udtryk.

Moder natur producerer dog også travertin i mere farverige nuancer. F.eks. Noche ( nøddefarver ) og Antik Mix, hvor farverne er mere eksplosive, og varierer over i gullige/ rødlige nuancer.

Med andre ord. Travertin kan udfylde de flestes ønsker om stil, miljø og farver.

Få et samlet overblik over alle vores travertin typer her >>>

Udendørs belægning:

Hos Inpro A/S tilbyder vi også travertin som udendørs belægning til terrasser og gangarealer. Et oplagt valg når der ønskes et stemningsfyldt miljø med stor komfort.

Se mere om mulighederne generelt for natursten til din have her >>>

Overfladebehandling:
Travertin skal, som alle andre natursten, altid overfladebehandles.

Det sker i de fleste tilfælde med Platinum Acqua, som ikke ændrer farven.

Travertin har som hovedregel den farve som kunden ønsker på det færdige resultat, dog kan der i visse tilfælde, især ved farverige travertin, være en fordel at overfladebehandle med produktet Platinum Wet, hvor farver og udtryk forstærkes, men efterlader stadig en mat overflade.

Mange lader sig unødig skræmme af netop overfladebehandlingen. Det er en meget enkelt procedure, som udføres når fliserne er monteret, der er fuget, og fliserne er rene og tørre. Overfladebehandlingen trækkes ud på fliserne med en svamp, og der tørres efter med rene fnugfrie klude. Et stuegulv behandles typisk efter 10 – 15 år alt efter brug.

Inpro A/S importerer og forhandler italienske Platinum produkter. Et sikkert valg, som minimerer risikoen for nedtrængning af fedt of væsker.
Er der tale om nye gulve, eller trænger de gamle gulve til en opfriskning, er anbefalingen en Platinum startpakke, bestående af grundrens, overfladebehandling samt daglig sæbe. Se mere om pakkeløsningen her >>> 
Du kan læse meget mere om ” overfladebehandling af natursten” her >>>

Rengøring:

Travertin er utrolig praktisk i det daglige. Uanset om det er i stue, køkken eller på badeværelset.

Overfladens struktur og udtryk er varierende, hvorfor snavs, kalk og lign. er svært at få øje på.

Travertin gulve og vægge kræver ingen særlig renholdelse. Alt er det samme som når der er tale om f.eks. keramiske fliser; Der støvsuges når det er nødvendigt, og der vaskes sjældent.

Når gulvet skal vaskes, bruges der varmt vand tilsat en smule neutral sæbe. F.eks. Platinum Stone Clean som ikke efterlade nogen hinde af sæbe på overfladen.

Undgå brug af sæbespåner og brun sæbe. Disse efterlader nemlig en hinde på fliserne, som over tid gør fliserne matte og triste, og svære at holde rene.

Hvis travertin fliser er blevet meget beskidte, kan det kræve en grundrengøring. Her anbefales Platinum Master Clean, som er en effektiv sæbe til at fjerne snavs, fedt og sæberester.

Er der tale om kalkbelægninger i f.eks. brusenichen, er anbefalingen at bruge Platinum Pro-Clean 04. (Husk at overfladebehandle igen, når der er brugt Platinum Mater Clean eller Platinum Pro-Clean 04.)

Med hvert produkt medfølger der naturligvis en udførlig anvisning, men er der den mindste tvivl, står Inpro´s medarbejdere til rådighed på telefon 7660 8822.

Pakning:

Travertin leveres oftest fra stenbruddet i store trækasser. Alt efter flisetype indeholder en pallekasse typisk mellem 30 og 40 m2 fliser.

Er der tale om en travertin med en tykkelse på 12 mm, er den gennemsnitlige vægt ca. 36 kg pr. m2 flise.

Fliserne er normalt pakket lodret stående.

Fliseklæb:

Inpro anbefaler en hvid / lys fliseklæb til travertin, primært fordi enkelte travertin typer kan være ”gennemsigtige”.

Hvid / lys fliseklæb er oftest ikke en gængs vare på trælaster osv. Hos Inpro A/S sælger vi primært Mira Gigafix, som også er godkendt til storformat fliser.

Der skal altid benyttes fliseklæb som er godkendt til storformat fliser, så snart en længde / bredde overstiger 55 cm.

Følg altid den anvisning som medfølger enhver leverance fra Inpro A/S.

 

Hos Inpro A/S har vi importeret og solgt travertin i årtier til smukke danske hjem. Som fliser til gulve og vægge, som udendørs belægning, som facader, vindueskarme og trappetrin, og ikke mindst til dekorative vægbeklædninger.

Vi finder også en god løsning til dig og dit hjem.

Velkommen hos Inpro A/S

Kontakt os:
Telefon 7660 8822
E-mail post@inpro.dk

Hjemmeside www.inpro.dk

Showroom / lager:
Smedevej 2
7190 Billund.

Åbningstider showroom: Mandag -fredag 8 -1 6

Åbningstider udendørs belægning: Døgnåbent alle ugens dage

Se i øvrigt spørgsmål og svar, som vi igennem tiderne har fået fra vore kunder >>>  

 

 

.