• Omgående levering i hele DK
 • Opbevaring af ordre indtil brug
 • DKs billigste priser på natursten

Rengøring af badeværelsesfliser

Oprettet d.

Rengøring af badeværelsesfliser

For at sørge for at dine badeværelsesfliser bibeholder sin holdbarhed og sit flotte udtryk, kan du med fordel rengøre dem hyppigt. Men hvordan gør man lige det rigtigt? Vi har samlet alle de bedste tips og tricks til at rengøre dine badeværelsesfliser, så du kan få et sundt, rent og flot badeværelsesmiljø.

Hvilke former for badeværelsesfliser findes der?

Det kan være svært at finde hoved og hale i de forskellige typer badeværelsesfliser, der findes. Det er vigtigt, at du ved, hvilken type badeværelsesflise du har på badeværelset, inden du går i krig med rengøringen. Nedenfor har vi samlet en liste over forskellige typer fliser til badeværelset. 

 • Keramiske fliser: De mest almindelige badeværelsesfliser. Keramiske fliser er holdbare fliser, der er nemme at vedligeholde og tilbydes i en lang række farver, mønstre og størrelser. 
 • Porcelænsfliser: Porcelænsfliser kan ofte genkendes ved deres mere skinnende overflade og er ligesom keramiske fliser nemme at vedligeholde, men er dog lidt mere porøse. 
 • Naturstensfliser: Naturstensfliser er robuste og smukke fliser skabt gennem millioner af år i naturen. De findes i form af materialer såsom marmor, granit, skifer, travertin eller sand- og kalksten. Disse fliser har ofte unikke farver og mønstre, men er mere sårbare over for pletter og kræver en mere skånsom rengøring. 
 • Glasfliser: Glasfliser kan give badeværelset mere lys og en bedre følelse af rummelighed, men er mere skrøbelige og svære at installere. 
 • Mosaikfliser: Et mere anderledes alternativ er mosaikfliser, som oftest er lavet af glas eller keramik. De bruges mest til at skabe fine mønstre eller flotte detaljer på badeværelset. 

Hvordan fjerner man kalk fra fliser i brusekabinen?

Hvordan du bedst fjerner kalk i din brusekabine kommer an på, hvilke slags fliser du har i brusekabinen. Har du keramiske fliser kan du ofte gå lidt hårdere til værks med eddike, citronsyre eller kraftige kemikalier, hvorimod naturfliser såsom marmor, skifer eller travertin ikke kan tåle syreholdige rengøringsmidler. Generelt har alle typer fliser og miljøet bedre af en mere skånsom rengøring. Nedenfor finder du en guide til, hvordan du fjerner kalk fra fliser i din brusekabine med milde metoder:

 1. Brug en skånsom alkalisk kalkfjerner, der er speciallavet til mere sarte overflader såsom natursten.
 2. Start med at skylle fliserne med vand.
 3. Lav den korrekte opløsning efter anvisningen på produktet.
 4. Påfør kalkfjerneropløsningen til fliserne med en blød svamp eller med en spray og husk at bruge handsker.
 5. Lad produktet sidde i nogle minutter.
 6. Skyl efter med vand.

Hvordan får man badeværelsesklinker rene?

Rengøring af dine badeværelsesklinker afhænger af, hvilket materiale de er lavet af, samt hvilke pletter og snavs, der er tale om. Med keramiske fliser kan du ofte bruge mere kraftige kemikalier til at rengøre fliserne, hvorimod hvis du har naturfliser såsom skiferflisermarmorfliser, eller travertinfliser, som vi blandt andet forhandler her hos Inpro.dk, så skal du gå mildere til værks. 

Sådan fjerner du skimmelsvamp fra naturfliser

For at fjerne skimmelsvamp på dit badeværelse er det altid en god idé at starte med en grundig rengøring for at komme af med alle potentielle sporer af det. Hvis du fortynder Rodalon korrekt, som er et desinficerende middel, kan du anvende det på områderne udsat for skimmelsvamp. 

Afkalkning af naturfliser

For at fjerne kalk fra dine naturfliser, skal du bruge kalkfjerner, der er specielt fremstillet til naturmaterialer såsom marmor, travertin eller skifer, så du ikke beskadiger fliserne. 

Fjern ophobning af sæbe fra naturfliser

Nogle gange får vi ikke skyllet ordentligt af, efter vi har taget et bad, hvilket betyder, at sæbe kan hobe sig op på overfladen af klinkerne. Start med at skylle fliserne med varmt vand for at fjerne så meget sæbeophobning som muligt. Du kan derefter bruge en mild sæbevandsopløsning og en blød svamp til at blidt skure fliserne med for at fjerne sæbe. 

Rustfjernelse på naturfliser

Rust kan forekomme på klinkerne, hvor der har ligget metalgenstande, der er blevet våde. Det kan være alt fra hårspænder eller låg til cremer eller noget helt tredje. For at fjerne rustpletter fra naturfliser skal du bruge en rustfjernepaste, som er specialfremstillet natursten.

Hvordan rengør jeg fugerne mellem mine badeværelsesfliser?

Du skal rengøre dine badeværelsesfliser på baggrund af hvilket materiale de er lavet af, da de kemikalier du bruger på fugerne, kan ramme dine fliser og beskadige eller misfarve dem. Ofte bruger man en eddikeopløsning til at skrubbe fugerne mellem keramiske- eller porcelænsfliser, hvorimod man skal bruge en blid og skånsom sæbe specialdesignet til natursten, hvis man renser fuger mellem for eksempel marmorfliser eller skiferfliser. Du skal altid skrubbe fugerne lige så forsigtigt med en tandbørste eller en blød svamp for ikke at beskadige fugematerialet.

Så ofte skal du rengøre dit badeværelse

Som tommelfingerregel skal du rengøre dit badeværelse én gang om ugen for at skabe et sundt og hygiejnisk miljø. Dog er der forskellige elementer, som skal rengøres på forskellige tidspunkter. Nedenfor har vi samlet en liste over ting, der bør rengøres dagligt, ugentligt eller efter behov. 

 • Daglig rengøring: Afskrabning af brusekabine efter bad for at undgå svamp eller sæbeophobning. Aftørring af armaturer efter brug for at undgå kalkaflejringer. Rengøring af toiletkumme efter brug. 
 • Ugentlig rengøring: Rengør håndvask og toilet. Skift håndklæder og vaskeklude ugentligt for at reducere spredning af bakterier. Eventuelt rengøring af fliser for at undgå skimmelsvamp, kalk- og sæbeophobning eller spredning af bakterier. 
 • Efter behov: Indersiden af skabe, tandbørsteholder, vinduer, gulv, håndklædeholdere, skift af bruseforhæng. 

Find smukke naturfliser til dit badeværelse hos Inpro.dk

Er det tid til en opgradering af fliserne på dit badeværelse? Så kan du med fordel gå på opdagelse i vores sortiment af smukke og holdbare naturfliser såsom marmorflisertravertinfliser eller skiferfliser og finde lige præcis den type flise, der udtrykker din stil. Naturfliser er en perfekt måde at byde naturen indenfor med et materiale, der er unikt og elegant, og som med garanti holder hele din levetid og husets levetid. 

Hvis du har spørgsmål vedrørende vedligeholdelse, rengøring eller valg af naturfliser, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os. Vi har over 20 års erfaring i branchen og står klar til at hjælpe dig med at få det lækreste badeværelse.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar