• Omgående levering i hele DK
 • Opbevaring af ordre indtil brug
 • DKs billigste priser på natursten

Rengøring af marmor

Oprettet d.

Rengøring af marmor

Uanset om du har marmor i dit hjem i form af gulv eller som vægfliser på badeværelset, så er det godt at vide, hvordan du rengør og passer på det flotte og naturlige marmormateriale. Vi har her samlet vores bedste tips til, hvordan du tager dig godt af dit marmor, så det fremstår smukt i mange år fremover.

Marmor skal behandles korrekt

Der er ingen tvivl om, at marmor har en utrolig slidstyrke og ikke skal udskiftes i hverken din eller dit hus’ levetid. Marmor er dog beslægtet med limsten, hvilket betyder, at det er særligt sensitivt over for varme, men også syre, som man blandt andet kan finde i vin, citrusfrugter og rengøringsprodukter - derfor anbefaler vi, at du altid rengør og vedligeholder dit marmor med omtanke.

Her er af hvad du skal bruge til den daglige rengøring af marmorfliser

Det er vigtigt, at du bruger en neutral sæbe, som ikke indeholder syre eller efterlader nogen hinde. Brug ikke sæbespåner, brun sæbe eller lignende. Hos Inpro A/S anbefaler vi Platinum Stone Clean til den daglige vask i hverdagen - men altid kun efter behov. Brug kun en hættefuld til en spand vand.

Et lille råd. Brug en gammeldags gulvklud til vask af stengulve. Her har du muligheden for at vride gulvkluden og aftørre gulvet, uden at efterlade unødig vand på overflade og fuger.

Visse moppesystemer kan ikke vrides tilstrækkeligt til at opnå en perfekt tørring.

Rengøring trin for trin

Som alle andre stengulve støvsuges gulvet, og vaskes efter behov i det daglige. Husk altid at teste dine rengøringsmidler på et lille stykke af marmoret, inden du bruger det på hele overfladen, så du kan se, hvordan dit marmor reagerer. 

 1. Støvsug eller brug en afstøver til at fjerne smulder og fnug fra marmoroverfladen, så du undgår at ridse marmoret. 
 2. Bland dit rengøringsmiddel med varmt vand og påfør det overfladen og vask med en blød svamp eller klud. 
 3. Skyl eventuelt efter med rent vand og tør gerne af med en mikrofiberklud. 

Hvordan fjerner man pletter på marmor?

Vi anbefaler altid at fjerne pletter hurtigst muligt med køkkenrulle eller en klud for at undgå at pletten sætter sig. Fjernelse af pletter på marmor skal gøres med omhu, da marmor er følsom over for aggressive rengøringskemikalier og nemt kan blive ridset. 

Her er nogle trin, du kan bruge til at fjerne pletter på marmor: 

 1. Lav en rengøringsblanding med mildt rengøringsmiddel i lunt vand. 
 2. Påfør rengøringsblandingen på pletten med en blød klud eller svamp. 
 3. Lad blandingen sidde i 3-5 minutter, så pletten løsnes. 
 4. Skrub forsigtigt pletten i cirkulære bevægelser med en blød svamp eller klud.
 5. Skyl efter med rent vand for at fjerne rester af rengøringsmidlet. 
 6. Brug gerne en mikrofiberklud til at tørre efter.
 7. Gentag processen, hvis pletten er genstridig.

Er det vigtigt at overfladebehandle sine marmorfliser?

Overfladebehandling er ekstra vigtigt, når dine marmorfliser og fuger er nye. For at undgå at dine marmorfliser er for modtagelige over for snavs, fedt og væsker, er vores anbefaling altid at  overfladebehandle dem. Er der tale om stuegulv, kan du nøjes med at overfladebehandle dine gulve hver 10-15 år, hvorimod marmor i vådrum skal behandles efter behov. 

Når fliserne er lagt, fugen er tør og gulvet rent, skal det overfladebehandles. Vi anbefaler to typer overfladebehandling: 

Overfladebehandlingen fordeles ud på fliserne og eftertørres med rene klude. En meget enkel proces, som minimerer risikoen for nedtrængning af fedt og væsker - af samme grund som man olierer et trægulv.

Alle produkterne kan med fordel købes i pakkeløsninger, som indeholder grundrengøring, overfladebehandling samt sæbe til den ”daglige” vask. Se vore pakkeløsninger her.

Hvordan får man marmor til at skinne igen?

Marmor kan over tid miste sin glans på grund af ophobning af snavs. Du kan nemt genoprette marmorets skinnende udseende ved hjælp af rengøring og specialiserede plejemidler. Start med at støvsuge dine fliser og vask dem med en mild rengøringsblanding og tør dem. Påfør så specialdesignede plejemidler såsom Platinum Wet, der fremhæver farven og udtrykket eller Platinum Acqua som bibeholder stenens oprindelige farve. Lad fliserne tørre og aftør derefter overfladen, til den er mat. Ved at gøre dette kan du få dine marmorfliser til at skinne som på ny. 

Undgå dette med dine marmorfliser

Det kan være fristende at give den gas med både skrubning eller kemiske rengøringsmidler, når du har pletter på dine marmorfliser, men der er visse ting, du bør passe på med, hvis du ønsker at dine marmorfliser forbliver smukke. 

Skrub ikke med hårde børster

Marmor ridser desværre nemt, hvilket betyder, at du skal holde dig fra at bruge stålbørster eller lignende, når du fjerner pletter fra dit marmor. 

Brug ikke syreholdige rengøringsmidler

Uanset hvilket rengøringsmiddel du bruger til dit marmor, bør det have en neutral pH-værdi på omkring 7, da syreholdige rengøringsmidler kan ætse sig ind i naturstenen. Undgå derfor syreholdige kemiske rengøringsmidler samt mere naturlige rengøringsmidler såsom citronsaft eller eddike. 

Undgå at lade vand sidde for længe 

Hvis du er i gang med at for eksempel skylle dit gulv, efter du har vasket det, skal du være opmærksom på ikke at lade vand ligge for længe, da vandet kan plette marmoret. 

Køb marmor til dit hjem hos Inpro.dk - vi er specialister i natursten

Er du derfor på udkig efter unikt og elegant marmor til dine gulve eller dit badeværelse, så har vi hos Inpro.dk samlet et bredt udvalg af forskellige typer marmorfliser. Vi leverer marmor tilpasset til dine mål, ønsker og behov. Vi tilbyder også flere forskellige slags overflader såsom poleret, tromlet eller slebet, der hver især bringer noget helt unikt frem i din marmor. Juramarmor i grå toner er særdeles populære til det moderne hjem til både køkken og badeværelse. Hos Inpro.dk finder du juramarmor i form af smukke og tidløse fliser.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar